Byt sida eller gör ditt första drag
Skapar spelplanen ...
copyright
Skapar kontroller ...
Spela
Flytta en pjäs genom att markera den pjäs du vill flytta (klicka på pjäsen) och därefter positionen du vill flytta den till.

OBS! Värt att veta
Javascript är ju som bekant ett långsamt och primitivt skriptspråk avsett att användas till enkla saker på webbsidor. Jag har här testat gränserna lite för detta skriptspråk. Teorin på dessa webbsidor beskriver i princip hur moderna schackprogram är konstruerade. Ca 90% av teorin här är allmänt etablerad, dvs kända och beprövade algoritmer. Ca 10% är mina egna ideer om vissa förbättringar. 100% av koden är dock min egen.

P.g.a. att javascript är så långsamt är programmet inställt på max 2 ply fram. Detta gör att det spelar dåligt och att mycket av teorin presenterad på dessa sidor inte kommer till sin rätt. Dragsorteringen och olika tekniker för att klippa i sökträdet t.ex. får enbart effekt vid större djup för att nämna något. När jag har tid över skall jag knappa ner en Java eller C-version av schacket.

Det kan också vara intressant att läsa om javascript och problem innan du spelar ett parti.

Ovanstående schack är version 4. Det finns en version 7 som fixar en del småfel. Dessvärre har en fatal bugg uppstått i version 7 så version 4 får duga tills den är fixad. Som du säkert förstår är ovanstående schack ett pågående projekt :)

Lycka till! (Har du frågor så hör av dig)


footer

En sida om elektronik, arduino, motorer och robotar